Skicka ett mail - eller fler.... Visa vad du tycker!


På finansutskottets möte den 1/2 2024 togs det ställning mot ett förslag om dubblad dagersättning för de ukrainska flyktingarnas dagersättning. Ett förslag om att den skulle dubblas fram tills dess att andra förändringar som regeringen vill införa är på plats.


Om du tycker annorlunda - så tala gärna om det för politikerna. De tror inte det finns en opinion bland det svenska folket för en snabb förbättring för flyktingarna.


Man röstade alltså JA till fortsatt akut fattigdom för Europas frihetskämpars föräldrar, fruar och barn,

MIgrationsministern presenterade den 6/2 att man snart är färdig med ett lagförslag, som om det godkänns i en snabberedning kan träda ikraft i senhöst/årsskifte 24/25 - enligt prognos. Fram tills dess består villkoren som är idag.


Röda Korset, Rädda Barnen, BRIS, Svenska kyrkan, Sveriges stadsmissioner, IM Sweden och 37 volontärorganisationer,  som stöttar Ukraina i Ukraina och ukrainare i Sverige vädjar och vittnar. Du kan se vad Sveriges hjälporganisationer säger här 

Det är fullt på ledarsidorna och debattsidorna i ledande media och alla lyfter frågan DN, SvD, Kristianstadsbladet, Uppsala Nya Tidning.... + många fler. Se artiklarna.


Vill du vara med och påverka och säga din mening? Det gör du enkelt från soffan...


I Sverige får man tala om vad man tycker till regeringen, utan att bli förföljd! Häromdagen hörde jag uttrycket ”Om man somnar i en demokrati, kan man vakna i en diktatur….”

Du kan enkelt göra skillnad och visa riksdagen att det finns en opinion för en ökning av det ekonomiska stödet till ukrainska flyktingar NU. Det går fortfarande att ta ett nytt beslut. Politiker brukar följa opinion. Om de aviserade förbättringarna, som är bra, vet vi en sak om. De kommer ta tid att implementera och ingen tidsplan har presenterats annat än prognos. Fram till dess behövs akut hjälp och ekonomiskt stöd.

Om du är en del av den opinion, som tycker att de skall få en akut hjälp och ändring fram tills andra förändringar är på plats, tala gärna om vad du tycker!

M, KD, L, SD och S röstade NEJ.   De skulle behöva höra vad du tycker! De andra är redan övertygade. Skickar du ett mail – prioritera migrationsministern, men fler behöver höra! Ett mail går fort att skriva – skriv ett – kopiera och klistra in med ny adress :-)  Skriv gärna även till dina lokala politiker i kommunen, till lokaltidningen och till de som företräder ditt distrikt i riksdagen.

 

I ämnesraden skriv gärna  ”Till [Namn] – angående ukrainska flyktingar”. 

Migrationsminister Maria M Stenergard (M) via registrator

justitiedepartementet.registrator@regeringskansliet.se


Statsminister Ulf Kristersson (M) via registrator

statsradsberedningen.registrator@regeringskansliet.se

Vice statsminister Ebba Bush (KD) via registrator

kn.registrator@regeringskansliet.se

Arbets- och integrationsministern Johan Pehrson (L) via registrator

arbetsmarknadsdepartementet.registrator@regeringskansliet.se

Ordförande finansutskottet Edward Riedl (M) edward.riedl@riksdagen.se

Vice ordförande finansutskottet Mikael Damberg (S) mikael.damberg@riksdagen.se

Partiledare

S - magdalena.andersson@riksdagen.se

SD - jimmie.akesson@riksdagen.se

L, KD, M - se ministrarna ovan


Gruppledare i riksdagen

S – lena.hallengren@riksdagen.se

SD – linda.lindberg@riksdagen.se

M – mattias.j.karlsson@riksdagen.se

KD – camilla.brodin@riksdagen.se

L – lina.nordquist@riksdagen.se

 

#StandWithUkraine